Söndag 30 augusti 2009 Inte genufobi, men snudd på 
Jag hatar telefoner! Dom stör. Det enda sättet att inte bli störd är ju att stänga av 
dom men vad är då poängen med en telefon? Mycket bättre med mejl. Eller möjligen 
msn. Då bestämmer man själv när och om man vill kommunicera. Finns det telefon-
fobi? Nå, finns det genufobi (rädsla för knän) så borde det finnas telefonfobi. I så fall 
har jag det! Telefonfobi, alltså. Å andra sidan så blir det billiga telefonräkningar. I 
genomsnitt 25 kr per månad. 
Dagens citat: "Mannens erektion beror på ett överdrivet intag av persilja, sparris, 
kronärtskockor och skaldjur."
Aristoteles, filosof

Onsdag 2 september 2009 Hobernas hemkomst är en höjdpunkt! 
   Jag var 12-13 år då jag för första gången läste Sagan om ringen trilogin. Sedan 
dess har jag läst om böckerna 20-30 gånger. Filmerna däremot jar jag inte orkat se. 
Tio minuter i början av första filmen och slutet på den tredje filmen är allt jag sett. 
Hur kan man i filmen utelämna hobernas hemkomst? Det är ju en av berättelsens 
höjdpunkter! 
Dagens citat: "Den andra föraren ändrade sig plötsligt, så det fanns ingenting annat 
att göra än att köra på honom. "
Brev till försäkringsbolag

Fredag 4 september 2009 Ingrodda vanor
    Vissa vanor (eller ovanor) är svåra att bryta. När jag var arton år var jag i Brasilien. 
Ont om pengar var bara förnamnet. Då kostade en kopp kaffe 50 cruzeiros eller 7 sven-
ska ören. Socker ingick. Nu, drygt 50 år senare så lägger jag fortfande 4 sockerbitar i 
mitt kaffe eller té. Suck! 
Dagens citat: "Kon gick emot bilen. Efteråt fick jag veta att hon inte var riktigt klok."
Brev till försäkringsbolag
Söndag 6 september 2009 Ingen saknar D-76-tiden! "Vindsröjning" i garage och andra förråd i sökandet efter drygt trettioåriga negativa och positiva filmer (måste ju pröva min nya scanner) ger resutat. Jag hittar hundratals, ja kanske tusentals negativ och diabilder. För att inte tala om alla pappersbilder. Att skanna de här bilderna kommer att ta lång tid, kanske hela hösten och vintern. Alla dessa kvällar och nätter som jag stått och glötat med olika vätskor för att kunna skapa svartvita foton. Dyrt och långt ifrån miljövänligt. I dag räcker det med några klick för att få ett mycket bättre resultat än på D-76-tiden. Gratis är det också. (D-76 var en framkallkallningsvätska). Dagens citat: "Jag trodde rutan var nedfälld, men jag märkte när jag stack ut huvudet genom den att den var stängd."
Brev till försäkringsbolag
Måndag 21 september 2009 varf%c3%b6r m%c3%b6glar milj%c3%b6v%c... Kanske är jag bara gnällig, men ska det vara så svårt att översätta å, ä och ö? I den mängd av olika statistikuppgifter jag får dagligen om min hemsida ingår bl a de sökord som har använts för att hitta hit (eller snarare, hitta ett särskilt ämne. Rätt ska vara rätt!). "vad goumlr man om man moumlter en graumlvling" är ju lätt att förstå men vad tusan betyder "varf%c3%b6r m%c3%b6glar milj%c3%b6v%c3%a4nliga f%c3%a4rger- %3f"? Dagens citat: "Photoshop-erfarenhet? Du menar om jag arbetat i fotoaffär?"
Jobbsökande fotograf
Tisdag 22 september 2009 Svarta och vita fläckar i avföringen Livet vore knepigare om man inte kunde googla men ibland kan jag undra hur någon kan hitta min hemsida med hjälp av de sökord/fraser som använts. Här några exempel på de lite ovanligare som har använts den senaste månaden: "Spindel med klor, känslo- bortfall i tårna, Talula Does The Hula From Hawaii, humor i Vita huset, billiga studsmatta 1,8 m, blommar all potatis, djurgårdsfärjan kollision, fluga som liknar en spindel, hur ser gräsmattan ut om man har sorkar, knott lever hur länge, koi med röd nos, svarta och vita fläckar i avföringen, vad gör man om man möter en grävling". Dagens citat: "Killen befann sig över hela vägen. Jag var tvungen att väja ett antal gånger innan jag träffade honom."
Brev till försäkringsbolag
Tisdag 29 september 2009 Film devalverar läsupplevelsen DVD:en "Män som hatar kvinnor" har legat osedd framför teven i flera veckor. Ska jag se den? Tveksamt. Jag vill ju behålla mina egna bilder. De bilder jag fått efter att ha läst Stieg Larssons böcker. Av "Sagan om ringen" har jag sett 10 minuter av första delen och en halv timme av den sista. Ett misstag. Inte tusan såg Frodo ut som på filmen när jag läste böckerna.Även en bra film kan devalvera en läsupplevelse. Dagens citat: ”Att se sin bok bli film är som att se sina oxar bli köttbuljong." John le Carré Lördag 3 oktober 2009 Dominanta hannar är en pest! Vid ett enda tillfälle har jag varit direkt rädd vid möte med en annan djurart. Gibraltars apor, särskilt flockens stora dominanta hannen, tog för givet att han hade all rätt att söka efter godis i min kameraväska. Jag delade inte hans uppfattning vilket resulterade i att han grep tag i min arm och förde in armen i sin mun. Att försöke dra bort armen resulterade bara i att han satt sina stora tänder hårdare i armen. Där stod vi och glodde på varandra medan hans kompisar rev och slet bland kameragrejerna i väskan. Inte ett dugg kul! Dagens citat: "Tekniska framsteg är som en yxa i händerna på en kriminell galning."
Albert Einstein
Lördag 5 december 2009 100.000 klickar Att göra hemsidor är beroendeframkallande! Jag började i all anspråkslöshet för tio (?) år sedan. Innan jag upptäckte Dreamweaver och Photoshop så kodade jag för hand (ett bra sätt att förstå vad man egentligen gör). I dag är består bystan.se av 68 separata hemsidor med bortåt 1.000 bilder. Mycket att klicka på. Så det kanske inte är så konstigt att jag har bortåt 100.000 klickar i månaden. Och mer blir det. Beroende- framkallande! Suck! Dagens citat: "Peppar, senap, ketchup, engelsk sås och salt förstärker kvinnans drif- ter i onaturlig grad och leder henne oundvikligen i olycka."
Dio Lewis, amerikansk läkare, 1847
Lördag 12 december 2009 Hjärnsläpp Hur tusan fungerar det? När man gör bankärenden på internetbanken är ju kortläsa- ren en viktig del för att det ska fungera men hur fungerar det? Hur kan kortläsaren veta vilken svarskod den ska ange vid inloggning och signering? Ryms det 999 999 999 sifferkombinationer i den lilla plutten? Förstår nada. Suck! Dagens citat: "Killen befann sig över hela vägen. Jag var tvungen att väja ett antal gån- ger innan jag träffade honom." Brev till försäkringsbolag Måndag 14 december 2009 Gredelin är väl ett bra ord? Vad är det för fel på gredelin? Eller skär, brandgul och blågrön? Varför har dom ersatts av lila, rosa, orange och turkos? Det är ju inte så att lila, rosa etc är nya påhitt, tvärtom, orden fanns redan på 1600- och 1700-talen. Smutsvitt är väl ett bra ord? Varför ersätta det med äggskalsvitt, kittfärgat eller (håll i dig…) off-white. Jag spyr! Dagens citat: "Vem är General Failure, och varför läser han min hårddisk?" Källa: Derenback/Svåra frågor Torsdag 21 januari 2010 Källhänvisning, bara för mesar? Då och då kollar jag hur min hemsida står sig i konkurrensen. Jag brukar googla på kalkon, hedemorahöns och ryafår. www.bystan.se ligger alltid på första sidan. Det som retar mig lite är ju att den sällan ligger på första plats. Vanligtvis så brukar den ligga på tredje eller fjärde plats. Med ett undantag! Bild på en av mina kalkoner. Den ligger stadigt på första plats. Jag undrar hur många som har snott den? Att ange källan brukar ju tillhöra vanlig hyfs. Men icke. Vid minst nittio procent av de tillfällen då jag hittar min bild på diverse hemsidor så finns ingen källa angiven. Min tro på mänskligheten är klart rubbad… Suck! Dagens citat: "Ni är en av de vackraste kvinnor jag träffat, vilket inte vill säga mycket" Groucho Marx Lördag 1 maj 2010 Talula Does The Hula From Hawaii, vita flaumlckar i avfoumlringen och liten spindel med klor Google är fantastisk! Innehållet i statistiken för min hemsida kan vara roande läsning. särskilt den del som berättar om hur man hittat dit via sökord. Favoritläsningen är då, självklart, de mera ovanliga sökorden (under en procent av sökningarna). Eftersom å, ä och ö ersätts med andra tecken så blir läsningen kul och knepig. Alla sökorden och me- ningarna finns på hemsidan, hur egendomliga de än kan förefalla Dagens citat: "Kära pastorn, jag vet att Gud älskar alla, men han har aldrig mött min syster."
Arnold, 8 år"" Fredag 7 maj 2010 Snigelposten Lite sorgligt känns det allt! Att efter drygt 45 år på Posten behöva vittja brevlådan högst en gång i veckan och kunna konstatera att 90 procent är reklam. Ett företag som skapar vinst genom ständiga personalnedskärningar är inte kul att jobba i! Å andra sidan hade jag ju inte fått någon avtalspension om inte Posten backat in i framtiden. Håhå! Snigelposten och den digitala posten fungerar ju som kommunicerande kärl. Post- och bankärenden sker numera via datorn. När såg jag senast insidan på en bank? Inte i år i varje fall. Dagens citat: "Kan inte spela. Kan inte sjunga. Lätt skallig. Kan dansa lite grann."
Ett filmbolags tyckande och tänkare om Fred Astaires provfilmning 1928
Onsdag 26 maj 2010 KK-rabatt? Som LRF-medlem och tillika sekreterare i den lokala LRF-avdelningen så skäms jag lite över bondeägda Lantmännens butikskedja "Granngården". För några dagar sedan läm- nade jag fram en rabattkupong i samband med köp i en av Granngårdens butiker. På displayen syntes texten: KK-rabatt. Min kommentar: “Oj, kk-rabatt! Jo, jag tackar.” Starkt rodnande expedit.
Lantmännens reklamavdelning måste bestå av personer med humor. Eller vara inkom- petenta. Dagens citat: "Hon har inte haft någon frossa eller nysningar, men hennes man säger att hon var mycket het i sängen i går."
Ur sjukjournal Måndag 2 augusti 2010 År 2060 nästa gång? Ett drygt år tog det att leverera! Från helikopterns överflygning till dess att jag fick flygfotot på gården. Ett flygfoto kostar skjortan men å andra sidan så är det en sällsynt utgift. Ett tidigare flygfoto på gården härrör sig från 60-talet. Jämför man de båda foto- grafierna så kan man konstatera att skillnaderna är förvånansvärt små. Ett par byggna der har tillkommit, små träd har blivit stora, andra har försvunnit. Annars är det sig likt. Blir nästa fotografering 2060? Den som lever får se... Dagens citat: "Patienten har efterlämnat sina vita blodceller på ett annat sjukhus."
Ur sjukjournal Söndag 22 augusti 2010 Tolkien bäst som bok! Igår lyckades jag (nästan) förmå mig till att se en av filmerna om Sagan om ringen. Jag förstår inte varför de tre filmerna blivit en tittar- och publiksuccé. Och dessutom fått 17 Oscars! Jag var 12 år när jag läste böckerna första gången. Sedan dess har jag säkert läst om böckerna 20-30 gånger. Kan det vara förklaringen till att jag ogillar filmerna? Frodo och grabbarna ser ju inte alls ut som jag föreställt mig dom. För att nu inte tala om Gollum! Gandalf, däremot, ser ut som han ska. Nästan. Dagens citat: "Svampar växer alltid på fuktiga platser och därför ser de ut som paraplyn."
Källa: Skrattnet Tisdag 31 augusti 2010 Alla vet väl vad en jordhack är? För första gången någonsin har jag misslyckats få en träff när jag sökt på Google! Konstigt! Alla människor vet väl vad en jordhack är? Eller kanske inte. Faktum är att jag inte hade en susning innan jag fick se det tre meter höga plåtmonstret längst in i min maskinhall. Efter sjutton år och många försök har jag äntligen lyckats bli av med eländet tillsamman med en potatissprätt (finns på Google...), traktorplogblad, hövändare och lite annat smått och gott som tagit upp plats i maskinhallen. Tack Christer och Jocke för all hjälp med att bli av med prylarna. Dagens citat: "75-årig kvinna med prostatacancer"
(Ur sjukjournal) Onsdag 1 september 2010 Slaghack! Slaghack! Slaghack! Inte jordhack! I går förundrade jag mig över att "jordhack" inte var sökbart på Google, trots att en sådan stulit utrymme i min maskinhall i sjutton år. I dag vet jag bättre. Det tre meter höga plåtmonstret heter "slaghack" och inget annat (14.400 träffar på Google...)! Fast egentligen borde maskinen heta "jordhack". För det är väl det den gör? Hackar i jorden. Hur det går till att hacka slag har jag däremot ingen uppfattning om...öh...va...typ. Dagens citat: "Patient med ansiktseksem. Hudbesvär i samband med att han använder kalsonger."
(Ur sjukjournal) Onsdag 13 oktober 2010 Grogg och grisöron Nu är det klart! Efter 12-14 timmars arbetsdagar, 7 dagar i veckan under en längre tid så är jag äntligen klar. I vedboden finns ved för flera år. Igår klipptes fåren. Fårhuset är skinande rent. Idag körde jag in hö och halm så det räcker i flera månader. Ha! Ikväll ska hunden Oskar och jag fira med att äta grisöra och dricka grogg. Näe, husse ska dricka grogg och hunden Oskar äta grisöron. Nån ordning får det vara! Dagens citat: "Vad som gör det här med jämlikhet så besvärligt är att vi vill att dess verkningar bara skall drabba dem som står över oss."
Henri Beque Torsdag 12 maj 2011 Balansakt på hög nivå Traktorns snöskopa i högsta läge. Lång stege i snöskopan. Balansera försiktigt på översta stegpinnen. Använd pensel med långt skaft. Då går det att måla även den högsta delen av ladan.Tips:Titta inte ned! Oj, vilken skillnad det blir att måla vita knutar på ladan. Till och med det gamla torrdasset blir prydligt när rödfärgen inramas av vita knutar. Om vädret förblir sommarlikt så är ladan och övriga uthus färdigmålade om några dagar. Hurra! Dagens citat: "Patienten tål inte ost, mjölk eller smör, ej heller modern och en bror." Ur sjukjournal Fredag 12 augusti 2011 Tårta, spel, kryptering, spion eller däggdjur? Tårta, spel, krypteringsprogram, spion eller däggdjur? En mullvad kan vara mycket! Det som finns under min gräsmatta bör nog vara originalet. Kanske. Det kan också vara sorkar med hybris men efter årets sorkinvasion tror jag mig kunna känna igen sorkarnas sätt att transportera jord till markytan. De nya jordhögarna ser helt annorlunda ut och finns på andra platser. Dessutom så överenstämmer jordhögarnas utseende med fackböc- kernas bilder. Alltså mullvadar. Kanske. Dagens citat: "You are welcome to visit the cementery where famous Russian and Soviet composers, artists and writers are buried daily exept Thursday." Avigsidan, English Pearls Söndag 14 augusti 2011 Var sitter penisen på tackor? Hur tusan kan man hitta min hemsida genom att googla "bada med ylletröja" eller "djurgårdsfärjan kollission" eller "fred flintas hund"? Vid något tillfälle så måste jag ha skrivit om djurgårdfärjan etc. Åtminstone enligt den webbstatistik jag har om min hem- sida. Jösses! Min hemsida börjar bli lite för stor och svår att överblicka. Här några andra exempel på sökningar: knott vikt djur, spindel med klor, var sitter penisen på tackor, snorig av luftvärmepump, Talula Does The Hula From Hawaii etc. Suck! Dagens citat: "Den döde kom cyklande från vänster" Avigsidan, Skadeanmälningar Torsdag 22 september 2011 Ack så nära men ... Måste nog sucka igen. Den ved jag högg förra hösten ligger fortfarande i skogen. Inget större fel med det. Veden torkar ju utomhus också, om än långsammare. Dessutom så ligger veden på kort avstånd från vedboden. Problemet är allt satans regnande. Nu när jag planerat att ta in veden för att kapa och klyva den så kan jag inte. Marken är alltför mjuk för att jag ska kunna köra med traktorn. Även om jag lyckas undvika fastkörning så förstör jag en del av betesmarken när hjulen gör ett par decimeter djupa spår i marken. Jävla regnande! Suck! Dagens citat: "Det är inte farten som dödar, det är smällen=It´s not the fart that kills, its the smell." Avigsidan, Svensk-engelsk parlör Fredag 23 september 2011 Ingen bilolycka sedan 1978! Ha! Besked från mitt försäkringsbolag. "Du har bonusklass 8...och 33 skadefria år". Jo, jag tackar! Ingen bilolycka sedan 1978! Fast sant är det ju inte. Häromåret så tvingades jag tvärbromsa och hålla hårt till höger på en smal och slingrig väg för att unvika att bli mosad av en fullastad timmerbil som genar i en kurva. Pang! Bilen bakom mig kör med full kraft in i bakdörren på min bil. Dörren går upp och ut ramlar matvaror, hundratals tidningar samt hunden Oskar. Reparationskostnad: Drygt 40.000 kr. Oskar överlever mirakulöst utan några som helst skador. Så vad försäkringsbolaget egentligen menar är ju att jag inte varit vållande till någon olycka på 33 år. En viss skillnad... Dagens citat: "Är det frukost i matsalen?=Is it wife fare in the food hall?" Avigsidan, Svensk-engelsk parlör Tisdag 27 september 2011 Att stjäla kalkoner Stöld är stöld! Oavsett om det sker i Konsum eller på Internet. Min inställning verkar dock vara i minoritet. Människor som inte ens kan tänka tanken att stjäla falukorv på Konsum stjäl glatt bilder på Internet. Jag hittar mina bilder på de mest oväntade platser. Det mest populära stöldobjektet är min kalkonbild. Den ligger oftast på första plats på Google. Jag har tröttnat på att påpeka för tjuvarna att det finns något som heter upp- hovsrätt. Egentligen är det ju rätt så smickrande men dom kunde ju ange källan! Dagens citat: "Vart tog vägen vägen?=Where took the road the road)" Avigsidan, Svensk-engelsk parlör Söndag 30 oktober 2011 Helvetet ver.2.0 Det gäller att sköta sig! Annars hamnar man i Helvetet. Misstänker att de glödande tängerna och den eviga elden har ersatts med något mycket värre: En evighet i Ullared. Jag shoppar sällan men mycket. Mat t ex. Häromdagen handlade jag massor med djup- fryst mat på Willys. Överskattade min sprillans nya och dubbelt så stora frys, som nu är proppfull. Var tusan ska jag förvara de två lamm som jag ska slakta för eget bruk? Suck! Dagens citat: "Bejakar rösthallucinationer som sådana som kommer från helvetet efter- som de uppmanar henne att röka sig i hälen." Ur sjukjournal Tisdag 15 november 2011 Moment 22. Eller så. Dilberts morsa brukar peta med en sked i ett hål på datorns baksida när datorn låst sig. Förstår henne. Min egen dator börjar bli senil. När programåterställningen inte fun- gerar, när alla försök att reparerara misslyckats p g a att datorn inte kan genomsökas därför att datorn är igång (jo, ungefär så säger felmeddelandena som ploppar upp) då är det dags att återinstallera operativsystemet. Om jag hittar återinstallationsskivan, alltså. Vilket jag inte gör trots mycket letande. Skit också! Dagens citat: "Vi tar även en vikt på rummet som idag är 56,3." Ur sjukjournal Onsdag 16 november 2011 Slutfjäskat? Google Chrome och Internet Explorer är dödsfiender till Photoshop och Dreamweaver! Suck! När webbläsarna är aktiva vägrar Photoshop och Dreamweaver att starta. Och tvärtom. Mitt operativsystem dör långsamt. Processen är kronisk (antar jag). Medicin i form av fjäsk och svordomor har satts in men förlänger bara plågan. Kanske dags att dra ur sladden? Dagens citat: "Körde över patienten då hon krävde en rejäl bil-aga till journalen" Ur sjukjournal Torsdag 17 november 2011 23.804 dagar senare En måndag för 23.804 dagar sedan (dvs när jag föddes) hade jag inte en susning. Allra minst att jag en mörk och kylig novemberkväll skulle sitta på ett LRF-möte på en liten ort i Västergötland. Att nästan var femte medlem besöker Tivedsbygdens LRF -avdelnings årsmöte är inte alls dåligt! Särskilt med tanke på att det kan vara över en mil till möteslokalen och mötet slutar vid 22-tiden. Fast medelåldern på mötesdeltagarna är hög. Dagens citat: "Patienten dricker bara svart och grön te; säger sig ha många dåliga erfarenheter av te röd" Ur sjukjournal Fredag 10 februari 2012 Åtta dagar för att föra över filer? Vadårå? Hej och hå! Fort ska det gå! Detta gäller dock inte överföringen av de filer jag vill spara på Telia Säker Lagring. Nu är jag inne på dag fyra sedan överföringen av filer från min dator till Telia startade och fortfarande tuggar programmet på. Nå, det är ju mycket att överföra. Det kan säkert ta fyra dagar till innan allt är överfört. Hej och hå! Dagens citat: "Har kört bil i fyrtio år när jag råkade somna vid ratten" Avigsidan, skadeanmälningar Onsdag 15 februari 2012 Stora Bokrean! Förr var dagarna innan Årets Bokrea en högtid. Katalogen, som jag hämtat i god tid innan rean var snudd på sönderbläddrad. Många timmar ägnades åt att leta upp och pricka för de böcker som verkade attraktiva. Boklistan lämnades in till bokhandeln i god tid innan rean. När bokrean till sist startade så hämtade jag ut flera kassar med böcker från bokhan- deln. Så är det inte idag. Nu reas ju böcker året runt. Dessutom så är mina dryga hundra hyll- meter med böcker ungefär vad som ryms i huset. Suck! Dagens citat: "Fråga: Kan jag teckna försäkringsskydd för mina befintliga sjukdomar? Svar: Visst, så länge de inte fordrar någon behandling." Avigsidan. Ofta ställda frågor om sjukförsäkringar. Söndag 11 mars 2012 Världens mest spännande teveprogram Jag tittade på femmilen, klassisk stil, i Holmenkollen i går. I två minuter. Olidligt spän nande! Skidåkare som stakar sig fram. Och stakar sig fram och öh...va...stakar sig fram ...typ. Kilometer efter kilometer, mil efter mil. Vid nedförsbacke blir det, om möjligt, ännu mer spännande. Då kryper dom ihop och suuusar nerför backen. Utan att staka! Sedan fortsätter dom att staka. Och staka. Och staka. I fem mil. Suck! Dagens citat: "Ta dig i brasan!=Take yourself in the fire!" Avigsidan. Svensk-engels parlör Måndag 12 maj 2012. Eller nåt. Webbabstinens Suck! Eller hurra? För en dryg vecka sedan gick min teve till elektronikhimlen och några dagar senare upphörde Internet att fungera. Det är med blandade känslor jag konstaterar hur beroendeframkallande både teve och Internet är. Å ena sidan en stor irritation och saknad. Å andra sidan så är det rätt befriande. Ballar sedan mobilen ur och bilen vägrar att starta så kan det bli en intressant upplevelse. PS. Jag undrar när jag kan lägga ut det här på webben? Kan nog dröja. Suck! Eller hurra? Dagens citat: "Patienten tål inte ost, mjölk eller smör, ej heller modern och en bror" Ur sjukjournal Söndag 8 juli 2012 Besökare 0,757894 är nog en intressant person! Larvigt? Öh, vadårå, statistik är väl kul? Antalet besökare på min hemsida hittills i år är i genomsnitt 82,757894 per dag. Det vore kul att träffa herr/fru/fröken 0,757894! Fyra av mina sidor ligger på Googles förstasida. Bäst placerad är sidan om ryafår, som kommer på andra plats. Sidorna om hedemorahöns, trädgårdsdamm och kalkoner finns också på Googles förstasida. Mest mallig är jag över att sidan om min trädgårdsdamm finns på tolfte plats. Samtliga sidor före, är företag som annonserar. Antalet träffar på "trädgårdsdamm" är 95.700. Visst är det kul med statistik. När den är positiv Dagens citat: "Söker för fästingbett i huvudet. Huvudet borttages med pincett." Ur sjukjournal Söndag 29 juli 2012 Parabol som regnvarnare OS, damfotboll, Sverige-Japan. Det är tre minuter kvar av matchen, då teven ballar ur. Nackdelen med en parabol är ju att den inte fungerar vid kraftigt regn eller snöfall. Går- dagens åskregn var inget undantag. Fördelen kan möjligen vara att parabolen fungerar som en regn- och snövarnare. Även om det inte regnar/snöar på Lövön så kan bildkva- liteten försämras. Då vet jag att regnet/snön är på väg och stör parabolens mottagning. Suck! Dagens citat: "Sparande är en väldigt god sak. Särskilt när ens föräldrar gjort det åt en" Winston Churchill Tisdag 31 juli 2012 Fårskalle? Grrrrr! Trots allt gnöl och gnäll, visst är Google fantastiskt? Inte bara som sökmotor utan minst lika mycket för de övriga tjänsterna som erbjuds. Google earth! Oj! Picasa 3! Wow! Etc. etc En liiiiten synpunkt har jag dock på Picasa. Funktionen där programmet letar upp ansikten är kul men inte helt ofelbart. Av de 2065 ansikten Picasa hittat i min dator finns också en bild på ett får och en bild på en hund. Skönt att även jättarna kan göra fel. Perfektion blir ofta tråkig. Dagens citat: "Blöder ibland från vänster näsa." Ur sjukjournal Fredag 24 augusti 2012 Fint som snus! I morgon blir det vernissagesupé för att fira min nya gästbok! Meny: Carpaccio med hyvlad pecorino. Tunna skivor rå oxfilé, hyvlad pecorino och lagrad balsamicovinäger. Dryck: Champagne de Pompadour alt. Champagne de Canteneur. Svar på inbjudan till vernisage & samkväm kan lämpligen ske via gästboken. Öh...va... typ... Dagens citat: "Hur långt ifrån varandra befann sig fordonen vid tidpunkten för kollisionen?" (Åklagaren frågar ett vittne i en engelsk domstol) Onsdag 5 september 2012 Skiträdd, del 3 Min första höskörd på Lövön blev mager men rik på erfarenheter. Min slåttermaskin, en Tive från slutet av sjuttiotalet (?), var av den sorten att den måste gullas med för att fungera. Gullandet bestod huvudsakligen i att fälla upp slåtterbalken för att rensa bort gräs och grenar som fastnat. Vid ett tillfälle pillade jag lite för mycket och för närgånget, vilket resulterade i att jag fastnade med ett finger i knivbladen. Alltså: Där står jag med ett starkt blödande finger stenhårt fast i maskinen. Inga grannar på en kilometers avstånd, min sambo bortrest och mobiltelefonen knappt uppfunnen. Det enda sättet att komma loss var att kapa fingret. Skiträdd? Javisst, men mest för att någon skulle upptäcka mig i denna löjliga situation. Hur jag kom loss tänker jag inte berätta. Lösningen på problemet var alltför enkelt och självklart. Suck Dagen citat: "Bonnmöte om Afghaistan senareläggs" DN 01-11-23 Tisdag 18 september 2012 Korkskallarnas julafton! Efter att vi i lördags badat hunden i Unden, så fortsatte vi med bil längs den turistväg som löper utmed sjön Unden. Vägen är anlagd för att locka turister till Sveriges fattigaste kommun, Laxå. Plötsligt är det stopp. På vägen ligger två stora stenblock som effektivt spärrar av vägen. En turist med en stor husvagn skulle tvingas backa flera kilometer. Någon möjlighet att vända en husvagn finns inte. Inte nog med att kommunen är Sveri- ges fattigaste, det tycks finnas kommuninvånare som gillar bottenplaceringen och gör sitt bästa för att förstärka den. Korkskallar! Dagen citat: "Hennes ordförråd var lika dåligt som, som, äsch, skit sak samma" Källa okänd Fredag 18 januari 2013 Dyrt kaninparaply Under alla år som jag jobbade som internkonsult, projektledare och redaktör på Tomteboda postterminal i Solna så parkerade jag min bil under den viadukt som finns intill terminalen. Ett hundratal meter längre bort upphör vägen tvärt. De enda som utnyttjade viadukten var Solnas många vildkaniner. Som regnskydd. Nu har jag äntligen fått förklarin- gen till detta egendomliga bygge. Vägen är (eller var avsedd att bli) en avfartsramp från Essingeleden. I stället blev det ett regnskydd för kaniner och bilar när pengar sinade och miljövännerna sagt sitt. Hå, hå! Dagens citat: "Patient med ansiktseksem. Hudbesvär i samband med att han använder kalsonger." Ur sjukjournal Fredag 29 mars 2013 Skittelefon! Jag blir så trött. Häromdagen var jag på ett möte ett par mil hemifrån. Vid hemkomsten upptäcker jag att min mobiltelefon är borta. Dagen därpå återvänder jag till det hus där jag tror att min telefon kan finnas. Mycket riktigt, jag hittar mobilen. I en toalett. Obrukbar. Vad är det för skittelefoner som inte tål att ligga i toaletten 15-16 timmar? Tacka vet jag forna tiders telefoner. Dom var alltför stora för att rymmas i en toalett. Dessutom satt dom fast i väggen med en sladd. Det skulle inte förvåna mig om dom tålde vatten också. Dagens citat: "Glöm inte att aldrig använda dubbla negationer." Avigsidan: Några tips för bättre språkanvändning. Söndag 19 maj 2013 Tandpillning bättre än Melodifestivalen Suzuki har bäst driftsäkerhet enligt tidningen Automotorsport, där 25.000 bilägare har betygsatt sin bil. Så bra då. Den främsta fördelen med min Suzuki Grand Vitara TD är framkomligheten. Det blöta året 2012 gjorde det omöjligt att köra in ved från skogen med traktorn. Med fyrhjulsdrift och lågväxel gick det däremot utmärkt att forsla veden i bilen. Inte ens under pistolhot skulle jag kunna tänka mig att se hela Melodifestivalen. Ibland har jag sett slutet på sammanräkningen, den enda intressanta delen av tävlingen. I går ägnade jag dock tiden åt att göra något mer spännande. Jag pillade på en lös tand... Dagens citat: "Har kört bil i fyrtio år när jag råkade somna vid ratten" Avigsidan, skadeanmälningar Tisdag 21 maj 2013 En mobiltelefon ska väga tio kilo! Jag trodde aldrig att jag skulle kunna hata ett dött förmål. Det kan jag. Jag hatar dagens mobiltelefoner. Det var bättre förr! Den första mobiltelefonen (lånad) för drygt 20 år sedan vägde bortåt 10 kilo. Den tappade man inte bort! Efter att ha tappat min tidigare mobil i toaletten så har jag nu en sådan där eländig skittelefon som man pillar och larvar sig med hjälp av fingret. Varannan gång blir det fel. Att skicka ett sms tar en evighet. Den är dess- utom utrustad med en massa finesser som jag aldrig någonsin kommer att använda. Nu har jag haft eländet i ett par månader och jag har ännu inte orkat aktivera den funktion som gör det möjligt att använda Internet. Jag vill ha en telefon som jag kan prata i och sms:a. Inget annat! Fråga: Varför köpa en sådan här telefon då? Svar: Ren och skär dumhet! Dagens citat: "Varför måste man boka tid hos en synsk?" Källa: Svåra frågor/humor.derenback.se Söndag 16 juni 2013 Upphovsrätt? Äh, sånt skit! Hur hamnar man på Googles förstasida med sin hemsida? En ännu bättre fråga: Hur hamnar man på första plats på förstasidan? Är man rik och angelägen kan man natur- ligtvis betala en annonsplats. Ett annat sätt att hamna högt på Google är ju att välja ett smalt ämne som enbart intresserar en utvald skara entusiaster. Mina sidor om hedemo- rahöns och ryafår uppfyller dessa kriterier i hård konkurrens med min systers sidor i samma ämnen. Respekten för upphovsrätten är snudd på obefintlig på Internet. En av mina bilder på kalkoner ligger sedan lång tid tillbaka på första plats på Google. Den bilden har jag hittat på dussintals olika hemsidor. Vi ett enda tillfälle har källan angivits. Jag blir så trött! Dagens citat: "Dom ville ge oss en tredjedel av intäkterna, men vi sa att vi ska ha minst en fjärdedel." Ingemar Johansson Tisdag 25 juni 2013 Femårsjubileum. Hurra! Hurra! Hurra! Oj, oj, oj! Tänkte inte på det. Den 11 maj 2008 sjösatte jag min hemsida så, nu fyller hemsidan 5 år. Med råge. Från en anspråkslös start så har den byggts på och byggts om många gånger och innehåller nu 3.282 filer på totalt 56 mb. Idag finns det 120 sidor med drygt 3.000 bilder på bystan.se. Antalet träffar per månad: 50.000-100.000. Populärast (utöver indexsidan) är de fyra sidor som handlar om trädgårdsdammen, följt av höns- och fårsidorna. Flera av sidorna ligger på Googles förstasida. Inte illa av en gammal gaggig gubbe djupt in i skogen... Dagens citat: "Backspeglar på amerikansk bil: Kom ihåg - föremål som syns i spegeln befinner sig bakom dig!" Avigsidan/instruktioner för idioter Fredag 5 juli 2013 Saker jag borde göra Jag borde uppdatera kartorna i min tio år gamla GPS. Som det är nu så blir det för- virrande vid alla nybyggda rondeller. GPS:en ger helt felaktiga instruktioner vilket gjort att jag kört fel. Många gånger. Jag borde sätta väv över trädgårdslandet. Nu har hararna betat ner både eternellerna och ärtplantorna (se 2 juli 2013). Dessutom har dom börjat äta upp majsen. Jag borde plocka bort alla Galerucella nympheae, dvs näckrosbladsbaggar eller sna- rare deras larver, från mina näckrosblad (se 4 juli 2013). Det kommer dock inte att in- träffa. Att stå till midjan i vattnet och plocka bort tusentals larver är inte min grej. Dagens citat: "Patienten dricker bara svart och grönt te; säger sig ha många dåliga er- farenheter av te röd." (Ur sjukjournal) Tisdag 23 juli 2013 Grusa vägen? Nej tack! Krokig, backig, gropig med gräs mellan hjulspåren. Så ser min knappt halvkilometer långa väg ut som sträcker sig från landsvägen och fram till min gård. En och annan har försynt frågat mig om det inte är dags att grusa vägen. - Inte ens under pistolhot, blir alltid mitt svar. Jag vill ha vägen som den är just nu. Av flera skäl. Jag tycker det är vackert med gräset som växer mellan hjulspåren. En och annan grop är inte hela världen. Det är bara att köra sakta. En nygrusad väg är en skit- ful väg. Som vägen ser ut nu så tror ingen att det ligger en gård vid vägens slut, vilket minskar antalet ovälkomna besökare. Dagens citat: "Konsumgänget kan förströ om man byter O mot Ö." Avigsidan, Ofta inskickade avigheter Måndag 3 augusti 2013 Bajen eller Mangyonbong? Jag är Bajenfan sedan många år tillbaka men har aldrig sett HIF spela IRL! - Du kan välan inte vara Bajenfan när du aldrig sett dom spela, säger vän av ordning - Kan jag välan visst det, säger jag. Jag skulle kunna vara en stor beundrare av det nord- koreanska fotbollslaget Mangyonbong ST (vilket jag inte är) utan att ha besökt Nordkorea. Faktum är att jag endast sett två fotbollsmatcher IRL i hela mitt liv. Den senaste matchen var för trettio år sedan (cirka) vid en militär repövning då mitt förband övernattade i en fri- kyrka utanför Östersund. I närheten fanns en fotbollsplan där två lag från div. 37 mellersta Norrland (eller nåt) spelade. Min första match såg jag på Maracanastadion i Rio de Janeiro. Matchen var skittråkig (Brasilien-Sovjet 1-1) men publiken (kapacitet 210.000 åskådare) och stämningen... Oj! Dagens citat: "Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk." Källa: Arne Hegerfors Måndag 9 september 2013 Spotify är inte kattskit! Spotify är fantastisk! Tänk att få tillgång till världens alla låtar för en struntsumma. Det finns dock ett problem. Många låtar finns i så många versioner att det blir svårt att välja. Beslutsångesten står som spön i backen. Dagens citat: "Vafan, jag har hört att man kan tjäna grova pengar på njurar, och den här killen har ju två stycken!" Skrattnet: Saker du inte vill höra under operation. Söndag 29 september 2013 Många olika renar finns det Gårdagens citat:"Jag körde ut på vägen, tog en titt på min svärmor och körde över vägrenen." Sedan jag skrivit ovanstående så började jag fundera. Heter det verkligen "vägren"? Det inne- bär ju att han körde över en ren i stället för att köra i diket. Finns det en särskild sorts renar vars habitat är vägar? Kanske rentav en ny och okänd ras, Rangifer tarandus via? Å andra sidan, om ordet stavas "väggren", så måste det har varit en stor gren eftersom han/ hon skadeanmälde bilen. Kollat stavning. Jo, det ska vara "vägren"! Det finns för övrigt "ängs- ren" och "dikesren" också. Ack ja. Dagens citat: "Hjärnarbete får kvinnor att tappa håret."
Professor boende i Berlin, 1914
Torsdag 7 november 2013 En traktor tar sig fram överallt. Så länge det är asfalterat. En gång för mycket länge sedan, dvs när jag flyttade till Lövön för 20 år sedan, så trodde jag att traktorer var suveräna att ta sig fram i terräng. Så är det inte, åtminstone inte lantbrukstraktorer. Utan kedjor och extra tyngd så är dom rätt värdelösa. Att köra in ved från blöta marker med en sådan traktor är inte att tänka på. Ska jag köra in ved nu (vilket jag ska) så är bilen mycket effektivare. Med fyrhjulsdrift, lågväxel och bilen tungt lastad med ved så är bilen överlägsen i framkomlighet. Så nu är det bara att slipa motorsågskedjan och ge sig ut. Traktorn kan slänga sig i väggen. Näe, gör inte det! Dyrt med reparationer. Dagens citat: "Har mycket smärtor i underlivet och speciellt när han använder muskeln till urinröret. Har nyligen träffat en flicka, tror det kan vara träningsvärk." Ur sjukjournal Söndag 10 november 2013 Blurr är bra! Oj, bättre än förväntat! Mitt nya teleobjektiv, alltså. Nå, tekniken gör ju framsteg. Att kunna fotografera på fri hand med ett 500-millimetersobjektiv var näst intill omöjligt när jag senast hade ett stort objektiv (Tamron 400 mm). Den optiska stabiliseringen (OS) gör det möjligt i dag. Förutom att objektivet förstorar bortåt tio gånger så blir det vack- rare bilder. Det blygsamma skärpedjupet gör att fokus hamnar på det objekt man vill fota. Bakgrunden blir snyggt blurrig. Den här prylen kommer jag att ha mycket glädje av. Kameran i mobilen kan slänga sig i väggen! Dagens citat: Slutklämmen i en platsannons: "Då flertalet kvinnliga chefer på länsstyrelsen är män, ser länsstyrelsen gärna kvinnliga sökande." Källa: Avigsidan/Svenska grodor Lördag 30 november 2013 Ve mjölkabor´t och smörgåstårta I torsdags var det årsmöte i Tivedsbygdens LRF-avdelning med 29 mötesdeltagare. Klent intresse? Nej, inte alls! Att drygt var femte medlem deltar i ett möte som avslutas bortåt 22-tiden en vardagskväll är imponerande, i synnerhet som många måste färdas flera mil för att kunna delta. Smörgåstårtan och kvällens gäst, "fotbollsprästen" Mats Löwling roliga och intressanta föredrag om mjölkbordets historia bidrog säkert till intresset. Under många år var jag fackordförande för en klubb med 2.600 medlemmar. På årsmö- tena, som var förlagda på betald arbetstid, kom kanske 200 medlemmar. Om mötet för- lagts till fritiden så hade väl endast de närmast sörjande kommit, dvs styrelsen. Suck! Dagens citat: "Jag kolliderade med en stillastående lastbil som kom från andra hållet."
Brev till försäkringsbolag
Måndag 6 januari 2014 Tack, tack, tack, tack, snälla! Bortåt två månader nu och det känns väldigt bra. Vad ska man med teve till? En tids- tjuv av guds nåde. Tack snälla parabolen, du får gärna fortsätta att sura! Jag fick inte den julklapp av tomten som jag önskade mig. Ett snabbare bredband. 2 mb är det mesta som går att åstadkomma djupt in i skogen. Jag som önskade mig 60 mb. Tack snälla tomten och Telia. Regn och 4 plusgrader. Härligt. Tack snälla vädergudar. Gärna plusgrader hela vintern. JVM. Sverige-Finland 2-3. Tack snä... Äh, skit också! Dagens citat: "Patienten har inte tidigare begått självmord" Ur sjukjournal Torsdag 5 juni 2014 Släng dig i väggen, Porsche! Ojdå! Min Suzuki Grand Vitara är den minst stöldsäkra bilen av alla, enligt en undersök- ning i tidningen Vi Bilägare. Å andra sidan så är den suverän att ta sig fram i terrängen. Med fyrhjulsdrift och lågväxel tar den sig fram på platser där min traktor är chanslös. Just nu håller jag på att köra in ved med Suzukin i en terräng som traktorn inte klarar av. Det är något man inte gärna gör i någon av de stöldsäkraste bilarna, Audi, Lexus eller Porsche t.ex. Så man får ta det onda med det goda... Dagens citat: "Med nuvarande priser på bensin och spritdrycker är det förvånande att någon överhuvudtaget har råd att köra bil i berusat tillstånd." Okänd Torsdag 25 september 2014 Tiden går fort när man har roligt! Ojdå! Jag har 4.408 dagar kvar att leva enligt SCB (medellivslängden för svenska män är 80,1 år). Hittills har jag förbrukat 24.829 dagar. Vad jag ska göra med den återstående tiden har jag inte en susning om. Som pensionär har jag ju en oerhörd frihet om inte seni- litet och annat elände tillstöter. Kanske resa? Eller köpa hus i sydostasien? Varför inte köpa en husbil? Det finns ju 203 statsbildningar i världen och jag har bara varit i 53 länder. Det finns alltså mycket kvara att upptäcka. Den som lever får se! Dagens citat: "Vid en folkräkning på Nya Zeeland år 1966 visade det sig att det fanns inte mindre än 94 olika sekter med bara en medlem - eller ledare om man så vill." Källa: Värdelöst vetande Söndag 27 september 2014 Katter dras till kattallergiker? Det finns en allmänt spridd myt om att katter i särskilt hög grad söker sig till människor som lider av kattallergi. I de olika serietidningarna om katter är myten vanligt förekom- mande, inte minst i min favoritserie Get Fuzzy från den numera nedlagda (snyft) serie- tidningen Larrson. Å andra sidan, så har jag en god vän som är kattallergisk. Vid hennes besök så överger mina katter mig och gosar med henne i stället. Underlaget för att kunna konstatera om myten i själva verket är sann är dock för klent för att kunna dra några som helst slutsat- ser. Men man vet ju aldrig... Katter är katter. Dagens citat: "Katter har över hundra vokalljud medan hundar bara har omkring tio" Källa: Värdelöst vetande Onsdag 19 november 2014 Lalla inte halvpackad framför datorn! Just nu har jag 1422 skräpmejl i min viktigaste mejlbrevlåda (stromberg001@telia.com). Hur många som finns i de andra brevlådorna har jag inte en susning om. Sannolikt många. Jag blir så trött, men får i viss utsträckning skylla mig själv. Att sitta halvpackad och lalla framför datorn är ingen god idé. Vid ett tillfälle så kollade jag en tävling på MSN. MSN är ju en hyfsat seriös sajt, trots allt larvigt kändisskvaller. Att ens tänka tanken att medverka i en tävling på webben är snudd på hjärnsläpp. Att gå med i en tävling är som att öppna Pandoras ask. Jag blev dränkt av konstiga erbjudanden via mejlen. "Vinn 10.000-tals kronor, testa en mountinbike eller Iphone och behåll dom." "Kent, vi väntar på att du ska hämta ut din nya mobil som du vunnit!" Jösses! Sedan mitt misstag att delta i en tävling så har jag fullt upp med att blockera alla erbjudanden. Återigen: I dag har jag 1422 skräpmejl i min brebvlåda. Suck! Dagens citat: "Vi tillbringar var och en ca 6 mån av vårt liv på toaletten." Värdelöst vetande Måndag 26 juli 2016 Elcykel på gott och ont Nu har jag provat min elcykel under en vecka. Kul pryl men många frågetecken finns. Är den vit? Ja, delvis. Är den miljövänlig? I jämförelse med en bil, ja. I jämförelse med en vanlig cykel, nej. Är den dyr? Ja, absolut! Går den långt på en laddning? Bortåt 10 mil under idealförhållanden. Blir man svettig i långa, branta backar? Japp, men med en vanlig cykel hade man tvingats gå upp. Bra garanti? Hyfsad. Bra på grusvägar och skogsstigar? Näe, inte mycket till terrängcykel. Rekommendera till en vän? Ja, på asfalterade vägar. Rekommendera till en ovän? Ja, på grusvägar. Kan man transportera ett får på pakethållaren? Kanske. Saknas det något på cykeln? Ja, backspeglar, cykelkorg och hållare för groggen.
Dagens citat: "Kon gick emot bilen. Efteråt fick jag veta att hon inte var riktigt klok."
Brev till försäkringsbolag
Lördag 20 augusti 2016 Två är väl mer än ett? Öh, va. Om Sverige gör två mål och Tyskland gör ett mål, så borde väl Sverige vinna? Självmål? Vadårå? Kanske bra att Sverige förlorade guldet i OS damfotboll. Att satsa allt på ett starkt försvar kan kanske vara framgångsrikt men guuud så tråkigt. Vad blir nästa steg? Att alla spelare i det svenska laget packar ihop sig i målet? När jag var 19 år, såg jag Brasilien spela en fotbollsmatch mot Sovjet på anrika Maracanastadion, så Sveriges finalmatch på samma arena igår väckte en del minnen till liv. Brasiliens match mot Sovjet var ingen större upplevelse (resultat 1-1). Det var där- emot publikhavet. Smällare, raketer, sång och ett öronbedövande oväsen. Maracanastadion var då världens största fotbollsarena med en kapacitet på cirka 180.000 åskådare. Idag, efter ombyggnad, är kapaciteten 78.838 sittplatser. Dagens citat: "Specialists in women and other diseases" På en läkarmottagning i Rom, Avigsidan, English peaerls Fredag 16 september 2016 Fulare med Facebook? Den lilla konstiga minoriteten som inte finns på Facebok och liknande sociala nätverk anser sig snyggare än andra. Åtminstone om man får tro en artikel i Expressen. I artikelns enkät anser sig nästan hälften vara snyggare och knappt en femtedel vara fulare. Jag övergav Facebook för ett par år sedan efter att ha tröttnat på att läsa om vad folk ätit till middag. Inte tusan känner jag mig vackrare för det! Fortfarande ful, glömsk och gammal. Särskilt i dag då jag fyller 70 år. Jösses! Dagens citat:"Vi ordnar med mat, hemkört samt rollator till patienten."  Ur sjukjournal Måndag 29 januari 2018 Microsoftsupporten: -Släng dig i väggen! Jag haaatar Microsoftsupporten! Att ringa till Microsofts helpdesk gör man bara under pistolhot. Nästan. Först siffrar (bra ord, egen uppfinning) man sig fram i en halv evighet. Nästa steg blir att lyssna till, i stort sett, obegripliga instruktioner om hur man avhjälper det aktuella felet på egen hand. Detta för att undvika att störa dom små liven på sup- porten, antar jag. Långt om länge så är det dags att få tala med en, förhoppningsvis, levande person. Ha! Skulle inte tro det! Nu fylls telefonen med ett skrällande och oerhört irriterande ljud som för någon gravt hjärskadad, kan uppfattas som försök till musik. Skrället varvas med en uppmaning om att stanna kvar i telefonen eftersom jag alldeles strax får prata med supporten. Ha! Efter att ha genomlidit den här proceduren flera gånger så har jag nu en teori varför man beter sig på detta sätt: Ingen normalt funtad person står ut att manglas genom Microsofts kundservice utan avslutar till sist "samtalet". Jag misstänker starkt att före- tagets "kundservice" syftar till att låta dom små liven på supporten ha en lugn och be- haglig tillvaro på jobbet. Släng dig i väggen, Microsoft! Dagens citat: Huvuddelen av vår import kommer från andra länder. George W. Bush