Lördag 23 juli 2016  Snälla getingar
     Den här sommaren slår rekord! Aldrig har det funnits så många fjärilar, humlor och 
getingar på min gård. Av de 37 svenska getingarterna så tycks jag ha haft turen att ha 
en mycket beskedlig och civiliserad art boende i växthuset, under trapporna på två
av husen etc, etc. 
    Getingar som förvirrat sig inomhus återbördas till boet genom att låta henne klättra 
upp på handen och sedan öppna dörren. Dock inte med samma hand.
     En enda gång har jag blivit stungen i år. I baken. När jag satte mig på trappan.
Inte konstigt att getingen blir skitförförbannad. Grrr!
Dagens citat: "Hur långt ifrån varandra befann sig fordonen vid tidpunkten för kolli- sionen?" (Åklagaren frågar ett vittne i en engelsk domstol.) Måndag 25 juli 2016 Elcykel på gott och ont Nu har jag provat min elcykel under en vecka. Kul pryl men många frågetecken finns. Är den vit? Ja, delvis. Är den miljövänlig? I jämförelse med en bil, ja. I jämförelse med en vanlig cykel, nej. Är den dyr? Ja, absolut! Går den långt på en laddning? Bortåt 10 mil under idealförhållanden. Blir man svettig i långa, branta backar? Japp, men med en vanlig cykel hade man tvingats gå upp. Bra garanti? Hyfsad. Bra på grusvägar och skogsstigar? Näe, inte mycket till terrängcykel. Rekommendera till en vän? Ja, på asfalterade vägar. Rekommendera till en ovän? Ja, på grusvägar. Kan man transportera ett får på pakethållaren? Kanske. Saknas det något på cykeln? Ja, backspeglar, cykelkorg och hållare för groggen.
Dagens citat: "Kon gick emot bilen. Efteråt fick jag veta att hon inte var riktigt klok."
Brev till försäkringsbolag
Onsdag 27 juli 2016 Inte bara Putte i blåbärsskogen just nu "Det här är det bästa jag har sett på över 25 år. Det är absolut ett av de bästa åren sedan vi började räkna på det, säger Ola Langvall som arbetar med bärprognoser vid SLU... Blåbären är inte bara många, de är dessutom extra stora." (Källa:DN) Det är bara att böja sig för experterna och konstatera att dom har rätt. Jag har ald- rig tidigare upplevt ett så riklig blåbärsskörd och lär nog aldrig få uppleva det igen. Alltså: Ut i skogen och plocka! Dagens citat: "En lyktstolpe for mot min bil och skadade den på två ställen."
Brev till försäkringsbolag
Lördag 30 juli 2016 Inga fransmän vid komposten! För tio år sedan planterade jag in en handfull vinbergssnäckor vid komposten. Sedan dess har snäckorna varit komposten trogen. Här finns ju skydd, gott om mat och goda övervintringsmöjligheter. Snäckan kan bli trettio år och är tvåkönad, vilket innebär att båda snäckorna blir med snäckbarn. Detta borde gynna en snabb ökning av populatio- nen men det är inte bara fransmän som äter vinbergssnäckor, utan de små liven har många predatorer, så hur stor nettoökningen är, har jag inte en susning om. Ser jag flockar av lystna fransmän smyga runt komposten, så kommer jag att schasa bort dom! För att få lite koll på populationens storlek, så har jag nu börjat siffermärka snäckor- na. Det ska bli intressant att se resultatet av min högst ovetenskapliga undersökning Försynt fråga: Vad kallar man en förälder som är tvåkönad? ”Morfar” är ju upptaget. Dagens citat: