Lördag 10 maj 2008Ha! Nu har dom kommit! Matade flasklammen ut i hagen strax efter solnedgången. Blev överfallen av tio miljarder knott (cirka...). Myggen är också på g.

Söndag 11maj 2008 Meningen med livet (biol.)? Att sprida sina gener! Ogräset är oerhört bra på detta. Pust! Putsad gräsmatta eller mängder av vackra maskrosor? Svårt val. Bild 1

Måndag 12 maj 2008 Isbjörnen, kängurun och tapiren. Hur fick Noa med dom i Arken? När kommer tornsvalan? Den sommriga avslutningen på flyttfåglarnas ankomst. Den ligger säkert i framkanten på nästa högtryck. Tålamod! I fredags bad i Unden med hunden Oskar. I dag ylletröja. Huga! Bild 2.

Tisdag 13 maj 2008 Nästan hundra kronor för att klippa gräset! Jag mätte bensinförbrukningen i samband med dagens gräsklippning. En förbrukning på 7 liter och ett literpris på 13 kronor innebär en kostnad på 91 kronor för en gräsklippning. I fortsättningen klipps gräset högst en gång i veckan! De ekonomiska styrmedlen fungerar. Hurra (?)

Onsdag 14 maj 2008 Två kul upptäckter idag. Rensade ogräs och hittade en av vinbärssnäckorna som jag hemförde för två år sedan. Då finns det hopp om att dom förökar sig. Snäckor är tvåkönade vilket betyder att båda "blir med snäcka" Intressant sexliv! Upptäckte också en decimeterhög ekplanta i växthuset. Den är av ädel börd. Ekollonet som jag plockade i höstas härstammar från de jättestora ekarna i Hässelby slottspark. Ska bli intressant att se hur stor den har blivit om 500 år. Jag ser fram emot det! Bild 3

Torsdag 15 maj 2008 Två svalpar (sval-par, inte s-valpar!) i ladan men bara en katt. Ladusvalorna har dessutom valt de högsta och mest otillgängliga platserna till boplats. Detta och alla katthinder i form av hönsnät och eltråd borde trygga lyckade häckningar.

Fredag 16 maj 2008 Sista fröna nu planterade i trädgårdslandet. Hur gör man för att plantera knappt synliga frön med fem centimeters mellanrum? Fröpåseförfattarna kan slänga sig i väggen!

Lördag 17 maj 2008 Avmaskar och öronmärker fåren med de ny EU-märkena (Fel! Avmaskar gör jag med spruta. Inte med EU-märken...). Förstår inte gnölet om de nya öronmärkena! Det måste väl vara bra att veta om fåret är 2 år eller 12 år, t.ex. Eller? Öh? Va?

Söndag 18 maj 2008 Vart tar det vägen? Hur kan ett litet lamm sätta i sig en liter mjölkersättning på några minuter? Hon måste ju öka 10-20 procent i vikt efter en måltid. Och minska (nästan) motsvarande vikt fram till nästa mål. Nytt batningsmedel? Ät dig proppmätt, du minskar vikten efter några timmar! Bilden: Maaaatdags. De tre flasklammen i täten. Bild 4.

Måndag 19 maj 2008 Måndag 06.00: Jävlar! Frost! Nu har väl alla tomat- och gurkplantor frusit i växthuset? Jag som planerade så noga med massor med ljus inför den befarade frostnatten. Och somnade innan jag tände ljusen... Ut och kolla! Näe, alla plantor har överlevt trots att termometern i växthuset visar på två minusgrader. Måste vara fel på termometern. Eller annars har jag machoplantor . Dagens citat: Hennes ordförråd var lika dåligt som, som, äsch, skit sak samma. (Okänd)

Fredag 23 maj 2008 Finns det svarta rådjur? Eller vita? I så fall har jag ett antal sådana på betet. Näe, det är fåren som blivit klippta. Jösses, vad dom ändrar utseende efter besöket hos fårfrisören! Dagens citat: Han var lika lång som ett 180 centimeter högt träd. (Jack Bross, Chevy Chase)

Lördag 24 maj 2008 Räknat träd på betesmarkerna! Aj då, jag har 693 träd men får bara ha 400 enl de nya EU-bestämmelserna. Larvigt? Det tycker inte jag! Finns det inte klara regler så kan ju den tätaste granskog klassas som betesmark. Dagens citat: Bob var lika förbryllad som en hacker som velat komma åt T:flw.quid55328.com\aaakk/ch@ung men som istället kom åt T:\flw.quidaaakk/ch@ung. (Ken Krattenmaker, Landover Hills)

Måndag 26 maj 2008 I dag kommer dom! Kanske. Tornsvalorna bör ha legat i framkanten av det högtryck som vuxit in över landet. Varför tjata om tornsvalor? Dom markerar slutet på flyttfågelsäsongen! Dagens citat: Har börjat få blodiga små matskedar i avföringen upp till 15-20 ggr/dag. (Ur läkarjournal)

Onsdag 28 maj 2008 Tvättar hus innnan målning. Jättebra med miljövänlig färg! Men. Man tvingas måla oftare. Dessutom tvätta fasaden med målattvätt ofta för att möglet ska försvinna. Går ekvationen ihop? Vore kul och se en utvärdering av de sammantagna effekterna med den miljövänligare (dvs mindre skadliga) färgen. Dagens citat: Kan få erektion så att han kan föra in penis men tappar den gärna under samlaget. (Ur läkarjournal)

Torsdag 29 maj 2008 Tvättat hus innnan målning. Fuktmätaren visar på 10 procent fukt trots (försiktig användning av) högtrycksspruta. Helt ok att måla, alltså. Varför inte också marknadsföra mätaren som ett redskap att mäta fukt i ved? Min ved innehåller 12 procent fukt. Själv innehåller jag minst 22 procent (max för mätaren). Dagens citat: Ska bassängträna, om hon vågar sig ner i bassängen. Tas upp på nytt om en vecka.(Ur läkarjournal)

Lördag 31 maj 2008 Ha! Igår kom dom. Tornsvalorna. Det var med darr på ribban dom klarade av att anlända under maj. Perfekt väder för häckande fåglar. Och för målningsarbeten utomhus (pust!) Varm och torrt. Inte lika bra för växtligheten. Torrt, torrt, torrt. Vattna, vattna, vattna.... Dagens citat: Fråga: Kan jag teckna försäkringsskydd för mina befintliga sjukdomar?
Svar: Visst, så länge som de inte fordrar någon behandling. (Ofta ställd fråga för sjukförsäkringar) Bild 5.

Måndag 2 juni 2008 Stackars Oskar!Stor svart hund med tjock päls i den här värmen. Blivit tvungen att införa ett nytt arbetsmoment: Vattna hund, dvs blöta honom med hjälp av en vattenkanna. Naturligtvis åker vi också varje kväll och badar. 50-100 mm regn skulle inte vara fel. Dagens citat: Sedan patienten slutade röka har hans lukt kommit tillbaka. (Ur sjukjournal). Bild 2.

Torsdag 5 juni 2008 Skitprat! Enligt handelsträdgårdar och litteratur i ämnet ska man köpa särskilt anpassade näckrosor om man har en grund damm. Jag har samma sorts näckrosor på både 1,5 meters djup och på två decimeters djup. Fungerar hur bra som helst! Växterna anpassar sig. Alltså: Skitprat! Dagens citat: Efter två dagar var knät bättre och efter tre dagar hade det helt försvunnit. (Ur sjukjournal)

Lördag 7 juni 2008 Grrrrrrrrrrrr! Att ha en trogen och tillgiven hund är trevligt. För det mesta... Men inte när man sitter på taket och målar med hunden liggande nedanför exakt under en flödig pensel. När jag kravlar uppför taket en meter så förflyttar sig hunden exakt lika långt! Jösses! Min stora svarta jycke ser numera ut som en dalmatiner. Fast tvärtom. Svart med vita fläckar. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Dagens citat: Pat. får gin och morfin intravenöst. (Ur sjukjournal). Bild 6.

Fredag 13 juni 2008 Kollat de nyss utflugna skatungarna. Nu vet jag vad jag inte vill bli i mitt nästa liv! Skatförälder. Att ha ett gäng skrikiga och framfusiga ungar i bakhasorna, samtidigt som man arbetar hårt för att skaffa mat åt dågorna, kan inte vara kul. Bilden nedan: Inga tjatiga ungar att mata. Häääärligt!. Dagens citat: I hemmet finns katt, hund, ko och heltäckningsmattor. (Ur sjukjournal). Bild 7.

Tisdag 17 juni 2008 Jag gillar alla arter (som jag känner till...) utom flugor och knott! Saaaatan så mycket knott det är i år! Mygg är änglar i jämförelse med knott. Vad är det för skillnad på hund- och kattmat? Oskar (jycken) gillar kattmat (torrfoder) mycket bättre än hundmat. Går det inte att tillverka ett torrfoder för både hundar och katter? Larvigt att inbilla oss hund- och kattägare att katter och hundar har olika åsikter om smaken. . Dagens citat: Patienten dog i juni -90 och detta har tagit honom mycket hårt. (Ur sjukjournal)

Onsdag 18 juni 2008 "Glad, myggfri midsommar! Eftersom försommaren varit torr i stora delar av Sverige är myggen och knotten ovanligt få än så länge." (Nyhetsbrev från Naturhistoriska riks- museet). Ha! Här har det regnat ca 30 mm de senaste 5-6 veckorna. Och jag har aldrig haft så mycket knott. Det är omöjligt att vistas ute under kvällstid. Grannen tvingas ta in sina hästar under natten. Jag har sänt en inbjudan till Nrm på en kopp fika någon kväll. Klädsel: shorts och t-shirt. Dagens citat: Jag tittar på patienten i mikroskop och blir inte klokare av det. (Ur sjukjournal) Bild 8.

Onsdag 25 juni 2008 Fått svar från Naturhistoriska riksmuseet efter att ha pekat på att knotten är ovanligt många i år, inte tvärtom. "Glad, myggfri midsommar! Eftersom försommaren varit torr i stora delar av Sverige är myggen och knotten ovanligt få än så länge." (Nyhetsbrev från Naturhistoriska riksmuseet). De beklagar fadäsen och ber om ursäkt, det skulle egentligen handlat om enbart mygg. Knott blir fler vid torka... Dagens citat: Allergisk mot Tim och Tej. (Ur sjukjournal)

Fredag 27 juni 2008 För första gången någonsin har jag öppnat fårhuset under en sommar. Knotten gör att fåren springer som dårar under kvällstid. I fårhuset är dom relativt skyddade. Knott för tanken till metallinsekterna Stanislaw Lem´s bok "Segraren". Knott blir dock inte intelligentare ju fler dom blir. Tack och lov...! Dagens citat: Vi ordnar med mat, hemkört samt rollator till patienten. (Ur sjukjournal

Måndag 7 juli 2008 Drygt 45 mm regn och det fortsätter att ösa ned. Härligt! Kommer det lika mycket till så blir jag dubbelt så nöjd. Nu tar växtligheten fart och trädgårdsdammen fylls på. Hunden Oskar gillar också regnet. Dyngsur ligger han mitt på gräsmattan i blåsten och kylan (+ 9 grader) och vägrar att komma in. Katten vägrar däremot att gå ut. Jag förstår henne. Dagens citat:Söker för fästingbett i huvudet. Huvudet borttages med pincett . (Ur sjukjournal) Bild 9.

Onsdag 9 juli 2008 Insektsvärldens kvarkar, knotten, har nästan försvunnit! Man får vara tacksam att bara hälften (?) av dom suger blod. Hannarna är fredliga varelser som lever på nektar. Om man har synpunkter invandring är man ras-ist. Om man har synpunkter på en annan art, knott t. ex, är man art-ist då? Dagens citat: Femårig flicka med öroninflammation två gånger årligen sedan urminnes tider. (Ur sjukjournal)

Onsdag 6 augusti. Katter är omtänksamma. I morse kom katten in och serverade mig en sork bredvid tekoppen. Jag tackade henne naturligtvis men gick sedan ut och placerade sorken på gräsmattan. Två minuter senare är hon tillbaka. Med sorken. Ack ja. Bild 10.

Onsdag 6 augusti. I samband med att jag planterade gurka och tomater i växthuset så sådde jag också några få frön av Blomman för dagen. Tanken var att få några ljuvligt blå blommor som diskret tittade fram bland alla gurk- och tomatblad. Jösses, Blomman för dagen har tagit över växthuset och hotar att kväva mina gurk- och tomatplantor. Dessutom blommar dom inte! Jösses! Dagens citat: 1975 drabbad av sudden death. (Skulle nog vara sudden deafness=plötslig dövhet.) (Ur sjukjournal) Bild11.

Måndag 11 augusti. 130 mm regn på en dryg vecka. Tack så hemskt mycket men nu får det gärna bli varmt och torrt igen. Varm period+blöt period=mycket svamp? Hoppas det. Dagens citat: Studerar till ingenjör, för övrigt frisk. (Ur sjukjournal)

Tidag 12 augusti. Ena dagen sork till morgonfikat, andra dagen nyfångad guldfisk vid ytterdörren. Katten pysslar om sin människa. Konstigt vad omedvetet medveten man är då man sover! Tur det, annars hade jag haft platt katt för länge sedan. Dagens citat: Arbetar som dator. Vet inte med sig att han utsätts för något som han irriterar. (Ur sjukjournal)

Måndag 1 september. Vilken lysande affärsidé! Att i t ex zoo-butiker sälja plastpåsar med hö (vikt ca 0,5 kg) för 30-40 kr, dvs ca 70 kr/kg, till kaniner och andra gnagare. Själv köper jag mitt hö för en krona kilot. Dagens citat: Mår alldeles utmärkt, har sökt läkare ett flertal gånger för det. (Ur sjukjournal)

Tisdag 2 september. Ixodes ricinus, dvs den vanliga fästingen, är en intresssant liten spindel. Precis som nästan alla blodsugande insekter och spindlar så är det honan som suger blod. Hanarna är beskedliga varelser som lever på nektar och honungsdagg. Vad säger FI om det? Ett år kollade jag hur många fästingar jag plockade från hunden och katterna. Resultatet blev 1.600 fästingar! Tips: Släng inte en fullmatad (levande) fästinghona i närheten där du bor. Hon kan åstadkomma upp till 2000 fästingbarn… Dagens citat: Rekommenderas återkomma om besvären återkommer och ringer då en månad innan.(Ur sjukjournal)

Onsdag 3 september. Plockade lingon idag. Små och få. Hemförde också en Lipoptena cervi dvs en älg/hjortlusfluga. Så fort hon har hittat en lämpligt värddjur, i det här fallet mig, så fäller hon vingarna som annars skulle vara i vägen när hon promenerar omkring bland hårstråna i jakt på blod. Nu promenerar hon på gräsmattan istället. Otur, tjejen… Dagens citat: Besvären accelererar och under natten innan ankomsten har pat varit vaken och satt på grannar i boendet och orsakade översvämning.

Fredag 5 september. Ett lamm har försvunnit. Enklast, och vanligast, är väl att skylla på den stackars varg som lär finnas i trakten. Felet är mitt. Ett träd som vält över stängslet gjorde det möjligt för lammet att försvinna. Det finns inte ett enda dokumenterat fall där rovdjur angripit får där stängslet är rätt uppsatt och väl skött. Att slarviga djurägare kan snyfta i media beror mer på journalister, som inte gjort sin hemläxa och ställt de relevanta frågorna, än på fakta. Dagens citat:500 000 svenskar lider av dylexi. (Helsingborgs Dagblad)

Söndag 7 september. Jävla regnande! 29 mm senaste dygnet. Upp mot 250 mm under några veckor.Inte bra när man ska måla med Falu rödfärg. En färg som bl a består av vetemjöl måste vara mums för mögel när det är fuktigt. Dagens citat: Dom vill ge oss en tredjedel av intäkterna, men vi sa att vi ska ha minst en fjärdedel. Källa: Ingemar Johansson

Tisdag 9 september. Jösses! Hunden Oskar gillar rödfärg! Att dricka. Det kan inte vara nyttigt med tanke på de tungmetaller som finns i färgen. Men några förändringar i hans beteende kan jag inte märka. Förutom att avföringen blev vackert röd. I fortsättningen får jag hålla koll på jycken när jag målar. Dagens citat: Härmed förklarar jag den nya Djurgårdsfärjan invigd som ska gå här mellan ... eh ... hållplatserna. (Kung Carl den XVI Gustav)

Fredag 11 september. Nu vet jag vem potatistjuven är! En grävling. Att han käkar upp en och annan potatis är honom väl unt. Liksom att han äter fallfrukt och morötter men måste han dra upp skyltarna med namnen på de planterade grönsakerna? Dagens citat: Huvuddelen av vår import kommer från andra länder. George W. Bush

Fredag 19 september. En skog är inte bara träd utan också hem för många 
djur- och växtarter. Samma sak med min jättestora, halvruttna tremetersstubbe
som jag släpat från skogen (nåja, fraktat med traktor). Här finns ett myller av 
växter, svampar, insekter och spindlar. Stor skill- nad mot dagens trädplanta-
ger och industriskogar som i bästa fall innehåller tio rocent av den ursprungliga 
floran och faunan. Dagens citat: Fråga till supporten: Var sitter controlaltdelete-
knappen? Källa: Okänd

21 september. Det bästa sättet att få syn på mina guldfiskar och koi i trädgårdsdammens algrika vatten är att utfodra dom i skymmningen. Det borde väl vara lättare att upptäcka maten i fullt dagsljus? Kan det vara så att fiskarna har lärt sig att det är tryggare att äta kvällsmat? Risken att bli uppäten av fiskmåsar, fiskgjusar eller katter minskar ju dramatiskt. Eller varför inte bli uppäten av den häger som då och besöker dammen. Hägern är välkommen. Jag behöver ju minska fiskbeståndet med några hundra inför den stundande vintern. Dagens citat: Hur långt ifrån varandra befann sig fordonen vid tidpunkten för kollisionen? (Åklagaren frågar ett vittne i en engelsk domstol.)

Lördag 27 september. Snart får man putta på honom för att han ska flyga iväg. Hägern alltså. Först på tjugo meters avstånd så lyfter han och sätter sig i närmaste träd för att bevaka det revir som han mutat in. Fiskelyckan måste ha varit god under den tid han käkat guldfisk i min trädgårdsdamm... Han får gärna äta sig proppmätt, jag kommer ändå att ha alltför många guldfiskar i dammen i vinter. Dagens citat: Vi simmar alla i samma båt. Källa: Refaat El-Sayed